Pentru a dovedi si verifica cea mai
buna calitate a produselor perisabile, mentinuta pe toata perioada
transportului, MadgeTech a fabricat acest inregistrator de temperatura
si umiditate TransiTempII-RH, special pentru transport si siguranta
produselor alimentare.
De ce este importanta umiditatea ? La
majoritatea produselor perisabile, este important sa cunoastem nu
doar temperatura de pastrare, ci si umiditatea. Bunurile perisabile
se pastreaza in intervale critice (limite) de temperatura, si acest
lucru este valabil si pentru umiditate.
Unele produse necesita conditii de
umiditate ridicata (ca de exemplu oua, branza, peste, fructe), in
timp ce alte produse se pastreaza cel mai bine depozitate la o
umiditate scazuta (zahar, sare, produse farmaceutice, hartie).
Pentru multe din produsele obisnuite care sunt transportate, este
ideala o umiditate relativa (RH - Relative Humidity) in intervalul
45-55 %RH (ciocolata, cereale, argila, articole textile). Chestiunea
frapanta: produsele pot fi transportate sau depozitate la
temperatura corecta, dar la o umiditate gresita.
Acest inregistrator dispune de
intrerupator magnetic pentru pornire
si semnalizarea prin LED-uri a atingerii sau depasirii limitelor
de temperatura setate de utilizator.
Utilizatorul va sti imediat daca calitatea produselor a fost
compromisa in timpul transportului.
Cu programul prietenos MadgeTech
(program pentru computer), datele (valori inregistrate ale
temperaturii si umiditatii) pot fi usor descarcate in computerul (PC-ul) Dv., unde
pot fi prezentate concis si analizate pentru a determina calitatea
produselor monitorizate. Acest program usor de folosit si totusi multilateral
permite vizualizarea datelor in cele mai obisnuite unitati de masura pentru
temperatura si umiditate, cum ar fi ºC, ºF, %RH si in plus va calcula automat
Temperatura Cinetica Medie*. Totodata va prezenta momentele exacte
cand limitele de temperatura setate de Dv. au fost depasite.
* Temperatura Cinetica Medie
(MKT - Mean Kinetic Temperature) este un mod simplificat de exprimare
a efectului general produs de variatia temperaturii pe timpul depozitarii
sau transportului produselor perisabile.
Specificatii Tehnice
|
|
|
TransiTempII-RH
|
|
Senzorul de Temperatura: |
|
Semiconductor |
|
Domeniu Temperatura: |
|
-40 ... +80°C |
|
Rezolutie Temperatura: |
|
0,1°C |
|
Precizia Calibrata Temperatura: |
|
±0,5°C (-10 ... +40°C) |
|
Senzorul de Umiditate: |
|
Polimer Capacitiv |
|
Domeniu Umiditate: |
|
0 ... 100%RH |
|
Rezolutie Umiditate: |
|
0,1%RH |
|
Precizia Calibrata Umiditate: |
|
±5%RH (±3,5%RH caracteristica la 25°C) intre 20 ... 80%RH, +10 ... 40°C |
|
Memorie: |
|
16.383 masurari / canal |
|
Ritm de Stocare (setabil, programabil): |
|
5 secunde ... 30 minute |
|
Interfata Computer Necesara: |
|
IFC300 |
|
Viteza Offload (descarcare date in computer): |
|
38.400 |
|
Durata Baterie (tipic): |
|
1 an |
|
LED Semnalizare: |
|
Rosu, Galben si Verde |
|
Mediul de Functionare: |
|
-40 ... +80°C, 0 ... 100%RH fara condensare |
|
Material: |
|
Plastic ABS, culoare alba, marcaje policarbonat |
|
Dimensiuni: |
|
3,3" x 2,1" x 0,4" (83mm x 54mm x
11mm) |
|
Aprobare CE: |
|
Da |
|
Buton Pornire / Oprire: |
|
Da |
|
Greutate: |
|
39,7 g |
|
Garantie:
|
|
1 an
|
|
Proiectat si fabricat in SUA. Conformitate cu Institutul National de Standarde si Tehnologie (N.I.S.T. SUA).
|
Atentie ! Necesita interfata IFC pentru conectarea la computer. Celelalte accesorii nu sunt neaparat necesare.
|
Accesorii / Software |
Descriere |
| IFC300 |
Statie de andocare USB (include software, manual si ghid pentru start rapid - toate pentru inregistrator, si cablu de conectare USB) |
| NIST |
Certificat de Calibrare N.I.S.T. SUA |
Cum platim ?
Pentru a afla modul de plata, luati legatura cu noi prin pagina
Contact.