Home RFRHTemp101A
temperatura   umiditate   presiune   presiune rapid variabila   presiune diferentiala   viteza vantului   impulsuri   eveniment   stare   soc   vibratie / trepidatie  
Kestrel                             
 

 

 

RFRHTemp101A - Inregistrator de Temperatura si Umiditate cu emitator radio incorporat (wireless)

  Specificatii tehnice   Accesorii   Software    
TempRetrieverRH
Memorie: 5.461 masurari / canal
Dimensiuni: 42 mm x 59 mm x 21 mm + 51 mm antena
Greutate: 60 g

Categoria:   Uz General / Cu Emitator Radio

Pret  - la cerere

Tara de fabricatie:  SUA

RFRHTemp101A masoara si inregistreaza:

 • temperatura
 • umiditatea

Necesita cablu IFC pentru conectarea la computer (PC) - vedeti Accesorii.


Mod de Utilizare

1. Se conecteaza Inregistratorul de Date RFRHTemp101A la un computer (PC) prin cablul de interfata seriala IFC110 - vedeti Hardware si Software minim necesar pentru computer.

Vedeti Componente de Sistem si Instalare pentru a afla care este numarul minim necesar de accesorii.

2. Cu ajutorul software-ului (programului) primit odata cu Inregistratorul, se configureaza regimul de operare al Inregistratorului (se selecteaza modul de pornire - intarziat sau imediat, momentul de pornire, perioada de timp cat va inregistra date, ritmul de stocare al datelor, etc.). Totodata se configureaza modul de functionare al emitatorului radio (activat sau dezactivat, optiunile: transmisie numai in timpul inregistrarii de date, transmisie controlata prin intrerupatorul Inregistratorului, activare interval de transmisie aleator, activare corectia erorii, activare interval de transmisie personalizat, modul de semnalizare prin LED-uri, etc.). Tot prin intermediul software-ului se porneste Inregistratorul.

3. Se deconecteaza Inregistratorul de la computer si se plaseaza in locatia dorita pentru a masura si inregistra date (valori ale Temperaturii si Umiditatii) la intervale de timp egale, conform ritmului de stocare selectat de dv. Datele vor fi inregistrate in ordine cronologica in memoria permanenta a Inregistratorului si optional vor fi transmise prin radio catre computer, unde pot fi analizate in timp real.
Inregistratorul va ramane in aceasta locatie pe toata perioada inregistrarii datelor.

4. (optional) Dupa ce aceasta perioada s-a scurs, se reconecteaza Inregistratorul la computer si cu ajutorul software-ului se descarca datele inregistrate de Inregistrator in computer.

5. Aceste date sunt afisate grafic si tabelar pe ecranul monitorului, unde pot fi analizate. Unele calcule statistice pot fi executate rapid de catre software.

Inregistratorul poate opera si conectat permanent la computer, prin cablu de interfata seriala IFC110, furnizand date in timp real, eventual impreuna cu alte inregistratoare.
Prezentare si Caracteristici Comune ale Inregistratoarelor de Date cu emitator radio incorporat (wireless)

 

Scurta prezentare

Utilizand receptorul radio RFC101A, acest Inregistrator poate transmite date pana la 36 m (120 picioare) in mediu fara obstacole* (cu vizibilitate in linie dreapta). Deasemenea, stocheaza datele si in memoria sa interna. Inregistratorul este alimentat de la propria baterie. Inregistratorul RFRHTemp101A este un instrument compact, inseparabil (dintr-o singura piesa), portabil, usor de folosit, care va masura si inregistra pana la 5.461 masuratori per canal. RFRHTemp101A combina caracteristicile liniei produsului standard cu avantajul unui emitator radio. Atunci cand este activat, emitatorul radio va transmite valorile masurate catre computerul gazda (PC), unde aceste valori pot fi analizate in timp real. Aceste valori masurate sunt deasemenea inregistrate in memoria permanenta a Inregistratorului pentru o securitate sporita a datelor. Un intrerupator glisant convenabil permite emitatorului radio sa fie conectat sau deconectat fara a influenta operatiile Inregistratorului.
Inregistratorul RFRHTemp101A poate fi pornit, oprit si configurat direct de la computerul dv. Dimensiunile sale reduse ii permit sa fie instalat aproape oriunde. In plus fata de transferul radio de informatii, Inregistratorul permite o salvare a datelor in computer prin cablu de interfata, rapid si usor. Pur si simplu conectati Inregistratorul la un port COM liber al computerului si software-ul prietenos cu utilizatorul al Inregistratorului se va ocupa de restul.

* Mediu fara obstacole
Distanta in linie dreapta intre emitatorul radio si receptor, fara obstacole ca cladiri, munti, dealuri sau alte structuri sau obiecte naturale sau artificiale.

 

Prezentare ca Inregistrator de Date standard

Inregistratorul RFRHTemp101A dispune de LED pentru semnalizare vizuala a depasirii valorilor limita de temperatura (maxima si minima). Aceste limite sunt definite de catre utilizator. Ideal pentru monitorizarea depozitarii sau transportului de bunuri perisabile. Pornire si oprire programabile prin software.

Pentru a asigura calitatea bunurilor perisabile, monitorizarea Temperaturii si a Umiditatii a 
devenit esentiala in aplicatii cum ar fi transport si depozitare, horticultura, incalzire si 
ventilatie. RFRHTemp101A este un mod simplu de a ne proteja impotriva influentei mediilor 
ambiante primejdioase.
RFRHTemp101A este un inregistrator de Temperatura si Umiditate reutilizabil. Nu necesita 
senzori externi (sonde) pentru a obtine perfomantele sale, deoarece ambii senzori (de Umiditate si Temperatura) se gasesc in interiorul instrumentului. Durata de functionare a bateriei: 1 an.
Software-ul include un set complet de caracteristici care permit utilizatorului sa seteze metoda 
de start a acestui inregistrator (si anume start intarziat (temporizat) sau start imediat), data si ora de start, ritmul de stocare a datelor, limitele superioara / inferioara de semnalizare, identificatorul dispozitivului pe 6 caractere (device ID) sau un identificator extins pe 16 caractere (adica numele sau numarul inregistratorului pentru identificare in cadrul unui sistem de protectie mai mare, sau de exemplu, in cazul unui depozit mare de marfuri unde sunt utilizate un numar mai mare de astfel de inregistratoare). Datele pot fi descarcate in computer si afisate in cele mai uzuale unitati de masura pentru Temperatura si Umiditate. Programul va calcula deasemenea automat Temperatura Cinetica Medie*, punctul de roua, concentratia vaporilor de apa, precum si alte statistici utile pentru a simplifica analiza datelor. Pentru o analiza personalizata suplimentara, datele pot fi rapid exportate intr-o foaie MS Excel printr-un simplu click pe un buton.
Programul Inregistratorului consta dintr-un pachet software bazat pe Windows, usor de folosit, 
care permite utilizatorului sa colecteze, afiseze si analizeze date fara efort. O varietate de 
functii software puternice va permit sa examinati, exportati si sa tipariti datele cu un aspect 
profesional printru-un simplu clic de mouse.

* Temperatura Cinetica Medie (MKT - Mean Kinetic Temperature) este un mod simplificat de exprimare a efectului general produs de variatia temperaturii pe timpul depozitarii sau transportului produselor perisabile. De exemplu sa presupunem ca un transport de oua a stat:
- intr-o incapere la 20 C, timp de 2 ore
- intr-un frigider la 2 C, timp de 4 ore
- pe o platforma de incarcare la 25 C, timp de 1 ora
Folosind Temperatura Cinetica Medie se poate calcula ca profilul temperaturii oualor a fost "termic echivalent" cu depozitarea lor la 15,7 C timp de 7 ore.
Exemplul putea fi formulat in acelasi mod cu o substanta farmaceutica.
MKT nu este o simpla medie ponderata, ci se calculeaza dupa o formula mai complicata, depinzand de energia de activare a produsului, temperaturile masurate in perioada de timp considerata si numarul de masurari ale temperaturii in acea perioada. Cu cat numarul de masurari intr-o anumita perioada de timp este mai mare, cu atat valoarea MKT este mai exacta.


Caracteristici

 • configuratii multiple ale emitatorului radio
 • software configurabil
 • operare in timp real
 • pornire si oprire programabile
 • dimensiuni reduse
 • semnalizare limite prin LED
 • limite de semnalizare selectabile de catre utilizator
 • viteza de descarcare prin cablu a datelor in computer (offload): 57.600 baud
 • viteza de transfer prin radio a datelor in computer: 4.800 baud
 • reutilizabil
 • prietenos cu utilizatorul
 • conformitate cu Institutul National de Standarde si Tehnologie (NIST SUA)
 • proiectat si fabricat in SUA
 • 1 an garantie

Unde se utilizeaza ?

 • inregistrare de la distanta a datelor
 • monitorizare depozite de marfuri (monitorizarea depozitarii produselor in anumite conditii - intre anumite limite de temperatura si umiditate)
 • verificarea si confirmarea daca produsele sunt depozitate in siguranta
 • HVAC (incalzire, ventilatie si aer conditionat)
 • produse / preparate medicale si farmaceutice
 • monitorizare muzee
 • studii ale mediului ambiant
 • implementarea programelor HACCP* (Evaluarea Riscurilor in cadrul Sistemelor de Management a Sigurantei Alimentului)
 • laboratoare
 • cercetare si dezvoltare, investigatii
 • inlocuirea inregistratoarelor cu banda care sunt mai costisitoare 

          * HACCP = Hazard Analysis and Critical Control Points


Cum platim ?

Pentru a afla modul de plata, luati legatura cu noi prin pagina Contact.

 

 
temperatura   umiditate   presiune   presiune rapid variabila   presiune diferentiala   viteza vantului   impulsuri   eveniment   stare   soc   vibratie / trepidatie  
Kestrel                             

< Sus >

Copyright Ascora 2009-2010 Toate drepturile rezervate